När solen hade dykt ned bakom horisonten, var det dax för oss att lämna lägenheten. Taxin var förbokad, och var där för oss i god tid.


Resan upp till Suvarnabhumi international i Bangkok tar ungefär 2 timmar. Och även om det är fyrfilig motorväg en stor del av vägen, så var det tidvis tätt med trafik. Vår taxichaufför körde i högt tempo och kryssade mellan filerna i 140km/h. Det är svårt att koppla av när man åker bil/buss i Thailand har jag fått erfara. Alla byter fil samtidigt och avstånden mellan bilarna är knappa. Men vi kom fram helskinnade den här bilresan med 😜


Här närmar vi oss flygplatsen som är gigantisk.


Det var ingen kö till incheckningen, så den biten var snart avklarad.


Vi hade inte ätit middag, och klockan var väl ca 22. Så vi tog rulltrappan ner till restaurangerna, och käkade middag på Burger King 😄. Det var så himla gott! Jag har verkligen gillat thaimaten, men man blir ju lite sugen på annat också.

Rulltrapporna var lite roliga. Först med lutning, sen plant och sen med lutning igen.


Nu när vi var mätta, var det dax att leta rätt på säkerhetskontrollen. Den låg en trappa upp, och var hypermodern med någon typ av magnetkamera som scannade hela kroppen när man stod i en glasbur med armarna över huvudet. Sen var det passkontroll, och när vi hade hittat till gaten var det staxt boarding. Så vi hann inte ens titta i taxfreebutikerna.

Planet gick vid midnatt Thaitid (kl 18 svensk tid) och vi hade en transfer i Frankfurt på en timma mellan sex och sju i morse. 
Resan gick hyfsat ändå tycker jag, men det är ju inte så gott om plats och inte allt för lätt att sova på planet tycker jag. Vi landade på Arlanda kl 9:30 i morse, något försenade efter en av-isning i Frankfurt. 


Så nu är man lite trött och yr här hemma. Ska bli fantastiskt roligt att få träffa barnen igen, så det hoppas jag håller mig vaken. Tvättmaskinen och torkskåpet går varmt här nu, och i morgon är det jobb som väntar igen.

Åter till vardagen, med andra ord 😁
Då har den här härliga resan nått sitt slut, och vi har bara ett par timmar kvar tills taxin kommer och hämtar oss. Många härliga upplevelser har vi med oss i bagaget hem, och det är ju alltid vemodigt att lämna en så efterlängtad resa och innehållsrik semester bakom sig. Dagen har vi tillbringat dels packandes här på rummet, och dels nere på stranden och och i havet såklart. 


Vi hade inte så mycket här i kylskåpet, så vi gick ned på lokala restaurangen och käkade frukost i morse.


Sen har vi vandrat runt som två zombies och packat lite, gått ner och badat lite, ätit lunch, badad lite mer...

Så här fint har vi bott under vår vistelse här i pappas och Nettans lägenhet. 


Stort öppet kök och vardagsrum


Varsitt duschrum Vardagsrum med fin utsikt


Varsitt sovrum, med AC och fantastisk utsikt att vakna tillAlla rum har skjutdörrar ut till den stora balkongen.


Nu måste vi packa och fixa det sista innan avfärd. Tack alla ni som följt min blogg under vår resa! Jag har aldrig bloggat förr, med kände att det kunde vara kul att göra en reseblogg för alla som var intresserade. På återseende! 😎


På fredagsmorgonen gav vi oss iväg på nästa äventyr. Destinationen var Pattaya, och shopping stod på schemat. Vi tog först en "grisbil" in till Rayong från våran strandgata. 


Så här glada var grisarna denna fredagsmorgon 😜


Inne vid busstationen i Rayong hade vi riktigt flyt. Bussen till Pattaya skulle avgå om fem minuter. Förresten hade vi flytet redan från vår gata, eftersom Songtaewen (grisbilen) kom direkt när vi kom ned till vägen. Det är billigt att åka buss här. Totalt kostade resan 125 baht (ca 25kr), från oss till Pattaya. Bussen hade aircondition och plats för 13 personer. Chauffören kändes dock lite hög på något, och resan dit var en upplevelse... Han körde i hög fart och körde slalom mellan de tre filerna på motorvägen som han var jagad av polisen. Men vi kom fram helskinnade i allafall, och det är nog vi som är ovana vid trafiken här bara. 


Väl framme blev vi avsläppta på en gata, och vi hade såklart ingen aning om vart vi var. Vi hade en känsla åt vilket håll havet låg, så vi började gå ned för en gata för att försöka finna strandgatan. Kissnödiga som tusan, letade vi länge efter en toalett.. Till slut hittade vi ett halvskumt soppkök, där vi beställde in varsin Cola för att få låna toan. 
Sen gick vi och gick och gick... Helt utmattade av den stillastående cityhettan utan att hitta varken Taxi eller någon som kunde hjälpa oss på Engelska. Vi var nere vid havet, men vi fick en känsla av att vi var ganska långt från city. 

Tillslut hittade vi en grisbil, som vi åkte med på vinst eller förlust. När bilen plötsligt vände, hoppade vi av och lyckade faktiskt orientera oss via en kartbild jag hade i telefonen. Så helt utan gps, tog vi oss till hotellet vi hade bokat. Klockan var nu redan två på eftermiddagen, så incheckning - och av med kläderna som var blöta som vi hade badat i dem. Och sen ut på stan igen. Pattaya verkar inte ha olika färger på grisbilarna, utan alla var mörkblå och gick inte alltid dit man ville...


Hotellets pool, som vi inte hann bada i. 


Vårat rum var helt okay för 312kr/person och natt. 
I väntan på grisbil till shoppingen försökte en massa mopedtaxis att erbjuda oss skjuts. Men vi avböjde det... Tre på en moppe kändes inte som vår grej. 


Till slut var vi framme vid Mike shopping mall, som vi hade fått tips om. Här finns det gott om märkeskopior, och mycket annat. Vilken chock det var att komma från landet, in i storstadspulsen. Dem fullständigt drog och slet i mig, så det tog ett tag att inta rätt stil och finurlighet för att hantera detta på bästa sätt. Lägg där till 36 graders värme och kläder dyngsura av svett. Puh!! Det behövdes mycket vilja för att ta sig igenom detta. 


Vi shoppade tills solen gick ned, och kände inte att vi var färdiga ändå. 


Vi tog en taxi tillbaka till hotellet, och duschade av oss för att sedan ge oss ut och äta middag. Vi hittade ett ställe vid strandgatan och skulle beställa. Då visade det sig att det denna dag var alkoholförbud efter klockan åtta.. Så det fick bli Cola till maten. Vi som inte alls var sugna på öl, efter den här dagen... 😁

Kvällen blev således ganska ung, och vi var hemma på rummet igen redan vid tolvtiden. Båda somnade ganska direkt, helt utmattade. 


Efter frukostbuffén på hotellet åkte vi ned till stan igen. 


Idag lördag är det alltså nu. Det var fuktigt, varmt och lite mulet. Här har dem fått en kokosnötsleverans redo att avnjutnas. 


Vi hittade även en basar, där vi sista-minutenshoppade en hel del 😀


Vi tog oss en liten matbit på stan, innan vi åkte upp till hotellet igen. 


Det var skönt att slå sig ned i loungen ett slag innan vår förbokade taxi hem kom och hämtade oss. 
Resan hem tog bara en timma, och när vi klev ut möttes vi av frisk luft från den hårda havsvinden som svepte in. Härligt!


Upp på balkongen och skriva blogg i den friska vinden. I morgon åker vi hem, fast först på kvällen. Så lite skoj ska vi väl hinna med förutom packning, och allt som ska göras. 

Trevlig helg!