I dag gick vi upp med tuppen, för vi skulle iväg på lite skoj. 
 
 
Taxin hämtade oss på hotellet och vi åkte först till Sairung elephant camp. Nästan direkt när vi var framme fick vi hoppa upp i sofforna på elefanterna för en turridning. 
 
 
Först Emelie och Viktor på den första elefanten. 
 
 
 
Och sen jag på den efter. 
 
 
 
Det är mäktiga djur, och det var rätt trevligt att lunka iväg längs skogskanten. 
 
 
Här kommer Viktor och Emelie tillbaka på sin elefant. 
 
 
När vi hoppat av fick tacka våra elefanter genom att mata dem med bananer. Det var liksom första mötet med elefanten, så det var väldigt trevligt. Dem var så snälla och försiktiga, att man fick lägga bananen i nypan dem har längst fram på snabeln. 
 
 
 
 
 
Sen var det äntligen dags att bada med elefanterna. Vi bytte om medans elefanterna gick ner i vattnet. Sen fick vi en skopa och en borste för att kunna ösa vatten på dem och skrubba dem. 
 
Vi klättrade upp på elefanten när den låg i vattnet, och det var fantastiskt att sitta där uppe och klappa och tvätta han lite. 
 
 
Då och då kom snabeln upp ovanför vattnet, och man hörde att dem andades. Verkar dock som dem kan hålla andan ett bra tag. Dem var så snälla, och verkade gilla att bada. På komando välte han av Emelie så hon ramlade av, men det var skötaren som bad elefanten göra så för att busa lite. Härligt att få mysa med en elefant, de är ju fantastiska djur alltså! 
 
 
När vi duschat av oss och bytt om, serverades ananas och vatten innan vi åkte vidare till nästa ställe. Rainbow waterfall. 
 
Efter in liten promenad över en spång, och vidare upp i den djungelliknande skogen kom vi fram. 
 
 
Vi bytte om igen och hoppade i för att bada i det svala vattnet. Inte helt lätt med alla stora stenar, men vi lyckades simma fram och få lite massage av det fallande vattnet. 
När vi kom upp och höll på torka oss såg vi jättemånga vackra fjärilar i alla regnbågens färger. Den största jag såg var i storlek som en öppen pixibok. 
 
 
En fjäril trodde han hade hittat sin drömpartner. När vingarna var uppfällda hade den nästan samma färg som Emelies bikinitopp. Den ville inte lämna den frivilligt, så Emelie fick hjälpa till.
 
 
Sen åkte vi till ett militärområde där dem på kungens order hade uppfödning av jättesköldpaddor för att hjälpa rasen att överleva. Det var stora kaklade bassänger med sköldpaddor i alla storlekar, dem minsta var bara några dagar gamla. 
 
 
 
Vi köpte en korg med gurka som vi matade dem med. Det gillade dem verkligen. Det blev nästan slagsmål om gurkskivorna. 
 
 
Här är några av dem största, dem var här för att dem hade hittats skadade eller att någon fiskare fått upp dem i näten. Alla sköldpaddor släpps sedan i ute vid Similan Island när dem är ca 6-12 månader gamla och kan klara sig själva. Den största var 1,5 meter från huvud till svans. 
 
 
När vi var klara blev vi körda till en restaurang där vi bjöds på en massa thailändska rätter. Det kommer bli en dag att minnas för både barnen och mig. Jag är så glad att vi gjorde detta 👍🏼😄
 
 
När vi kom tillbaka blev det bad i havet varvat med solstolen och poolbaren i vattnet. 

Kommentera

Publiceras ej