Resedagen är här och det känns inte ett dugg jobbigt att lämna ett nollgradigt Nacka, med lite slask, ishalka och riktigt betonggrått väder. Flyget gick först kl 20:45, och det var riktigt skönt att ha hela dagen på sig att packa det sista och fixa allt som sig bör när man reser bort. Efter en snabb taxiresa i god tid till ARN möttes vi av sanslösa köer vid incheckningen.
Men det var två diskar som bara hade ett par resenärer i kö, det var Thais förstaklass och ett bagagedrop för dem som checkat in online. Så jag checkade in oss via mobilen, tog kanske 6 minuter. Sen gick vi förbi de timslånga köerna och fick hjälp direkt. Kunde inte låta bli att berätta för tjejen hur jag hade gjort, och vi förundrades tillsammans varför inte fler gjorde som jag. Nåväl, incheckade i god tid tog vi omvägen bort till gamla securityn, där vi var helt ensamma! Vi slank igenom där, trots att Emelie upptäckte att hon hade en vattenflaska i sitt handbagage 😊.

Väl på planet, efter sedvanlig räkmacka och starkbock var upplevelsen inte vad jag minns. Thai air har ju ganska bra rykte, men det var ingen bra service och det kändes som personalen stressade sönder sig och hade svårt att upprätthålla service-mind-minen. Maten på menyn tog slut, och dem langade ut någon annan rätt. Kan bara konstatera att många charterbolag lyckas fan så mycket bättre med transporten. 

Jag nickade till ett par gånger, men det är svårt att få någon bra sömn. 

I Phuket tog det två timmar att komma igenom passkontrollen. När vi sedan kom ner till bagagebanden, hade någon ställt av väskorna från bandet som vi letade oss fram till. 

Sen gick vi ut för att leta rätt på vår förbokade Taxi, men ingen skylt med Funseth där inte. Efter att ha gått ett par varv fick vi såklart hjälp av en Thaitjej från ett annat åkeri och hitta en representant för taxibolaget vi anlitat. Allt ordar sig verkligen i Thailand, och vips var vi på väg i full fart mot Khao Lak. Både Emelie och Viktor nickade till ett slag i bilen, men jag har svårt att koppla av i denna trafik. 

Sista biten var som att åka in i djungeln, helt fantastiskt grönt och fint med alla palmer och växter i det kuperade landskapet. Trötta men lyckliga och hungriga checkade vi in på hotellet och blev tillsammans med vår packning körda i en golfbil till vårt rum. Jättefint hotell som heter 
The Sands Khao Lak by Katathani. 

Vi gick direkt ut till en restaurang här på hotellet, för vi var väldigt hungriga nu när klockan var över fem. 

Efter maten gick vi och bytte om till badkläderna och hoppade i poolen. Solen dök ner i havet och palmerna och trädgården lystes upp av en massa lampor. Det var väldigt skönt att svalka av sig och ligga och njuta i poolen. 

Bilderna kommer efter texten här, jag och nya bloggappen var inte riktigt överens... lägg särskilt märke till att Funseth på Thai tydligen betyder bagageband 😂😂

Kommentera

Publiceras ej