Som vanligt åt vi en härlig frukost på balkongen, innan vi gick ner till stranden för att sola i skuggan och bada i havet. Min bleka svennebananhud klarar inte många minuter i solen, och det verkar gälla oavsett solskyddsfaktor. Man kan bränna sig, fast man sitter i skuggan här.

 
Efter några timmar gick vi upp till lägenheten för att äta nudlar som vi hade köpt, och planen var att åka in till Rayong för lite shopping.
 
 
När vi stog nere på vägen för att vinka in en "grisbil" blev himlen mörk, och det hade börjat åska runt om oss.
 
 
Som tur var kom inte störtskuren förens vi hade hoppat på "grisbilen" som tog oss till Rayong.
 
 
 
Det blev verkligen häftigt regn i monsunklass. Och eftersom sidorna är öppna på flaket blev vi lite fuktiga minst sagt. Väl inne i Rayong strosade vi runt i dem olika basarer som finns, och köpte lite smågrejer. Sen tog vi den röda "grisbilen" för att åka bort till Laemtong som är ett stort köpcentrum.
 
 
Vi spenderade någon timme där inne, och när vi kom ut hade det redan blivit mörkt. Det blir det redan vid 18:30-tiden här. Vi såg inga "grisbilar" utanför, och trodde dem hade slutat gå för dagen, så vi tog oss en promenad mot Tesco Lotus för att handla lite frukost. Det är inte så lätt att tyda skyltarna här..
 
 
 
Väl ute från Tesco igen behövde vi få tag i en taxi, och det är inte alltid det lättaste här om man inte har förbokat. Det finns en taxiplats utanför butiken, men det stod endast en moppetaxi där. Han var dock hjälpsam trots att han inte kunde ett ord engelska, och ringde några samtal... och vips kom det en kille på en moppe, som hade en en bil ståendes vid Tesco. Så vi fick klämma in oss i hans flakbil, med minimalt baksäte. Alla åker ju annars på flaken här, men hans flak var fyllt med decimeterdjupt vatten.
 
När vi kom hem lastade vi bara ur alla påsar hemma, och sen gick vi ner till den närmsta restaurangen och köpte mat med oss upp till balkongen.
 
 
Ni kan läsa mer om vår Thailandsresa på min dotter Emelies blogg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

Maude Funseth

09 Apr 2015 19:47

Skulle inte klara av det där våtvarma när monsunregnen slår till!
Men stranden är så otroligt fin och det verkar vara så lugnt och folktomt där.Solnedgångarna är obetalbara !
Kramar till er alla mamma/farmor

Kommentera

Publiceras ej