Tiden går fort nu när det börjar närma sig avresa och en tvåveckors semester. Det känns helt underbart och ska bli väldigt spännande att åka till Thailand för första gången i mitt liv. Troligen är man den sista svensken i 40-årsåldern som inte varit i Thailand, men nu blir det snart ändring på det.
 

Det är inte bara pirr i kroppen inför resan, utan även lite stress som smyger sig på. Vad ska man packa i, vad ska man ta med sig, och är det något mer som måste göras eller köpas inför resan? Kanske är det dags att börja packa lite, så man i god tid får upptäcka om det är något som saknas.

I veckan tog jag den andra dosen av Twinrixvaccinet, så den posten är det "check" på och även ett litet hål i plånboken. Den lilla lyxen kostade 1000kr, och lite illamående i några dagar som en liten sidoeffekt. Sen är protesterna i Bangkok ett orosmoln som jag följer flitigt i media. Ännu har det varit ganska fredligt, men med undantag som den bomb som tog ett liv och skadade ett antal människor i fredags. Det är bara att hoppas att dem låter flygplatsen vara ifred, och att det lugnar ner sig tills vi åker ner. Tanken är ju att spendera dem sista dagarna på resan i Bangkok, men det får ligga lite flytande med tanke på situationen nu.

 Solnedgång från balkongen (bilden är från pappas Facebook i veckan)
 

Det ska bli riktigt spännande att få uppleva ett nytt land och deras kultur, gästvänlighet och värme. Dem flesta som någon gång varit i Thailand, verkar tycka att det är ett fantastiskt resmål och vill dit igen. Så förväntningarna är ganska höga, även om jag försöker tygla dem. För det finns inget värre än när man har för höga förväntningar tycker jag. Det är bättre att hålla ner dem, så man får bli glatt överraskad istället. Det ska också bli riktigt härligt att äntligen få se och bo i Pappa och Nettans lägenhet där nere. Under en lång tid har jag följt renoveringen via bilder, och liverapporter via Skype och FaceTime. Nu är allt klart, och resultatet ser riktigt bra ut.

Pappa och Nettan är där nere nu, och tar emot oss när vi kommer ner. Tanken är att vi under den dag vi är där tillsammans få lite tips som kan vara tidsbesparande för oss. Det ska bli skönt att få en liten guidning, så man får ett litet grepp om det viktiga där nere. Som tips på restauranger, affärer och marknader m.m. Eftersom turismen inte är så utbredd där, kan väldigt få förstå engelska. Så det är nog inte helt enkelt att göra sig förstådd. Man får väl försöka lära sig lite Thailändska helt enkelt😄

มีวันที่ดี! 

[Ha en bra dag!]

 

Kommentera

Publiceras ej