På fredagsmorgonen gav vi oss iväg på nästa äventyr. Destinationen var Pattaya, och shopping stod på schemat. Vi tog först en "grisbil" in till Rayong från våran strandgata. 


Så här glada var grisarna denna fredagsmorgon 😜


Inne vid busstationen i Rayong hade vi riktigt flyt. Bussen till Pattaya skulle avgå om fem minuter. Förresten hade vi flytet redan från vår gata, eftersom Songtaewen (grisbilen) kom direkt när vi kom ned till vägen. Det är billigt att åka buss här. Totalt kostade resan 125 baht (ca 25kr), från oss till Pattaya. Bussen hade aircondition och plats för 13 personer. Chauffören kändes dock lite hög på något, och resan dit var en upplevelse... Han körde i hög fart och körde slalom mellan de tre filerna på motorvägen som han var jagad av polisen. Men vi kom fram helskinnade i allafall, och det är nog vi som är ovana vid trafiken här bara. 


Väl framme blev vi avsläppta på en gata, och vi hade såklart ingen aning om vart vi var. Vi hade en känsla åt vilket håll havet låg, så vi började gå ned för en gata för att försöka finna strandgatan. Kissnödiga som tusan, letade vi länge efter en toalett.. Till slut hittade vi ett halvskumt soppkök, där vi beställde in varsin Cola för att få låna toan. 
Sen gick vi och gick och gick... Helt utmattade av den stillastående cityhettan utan att hitta varken Taxi eller någon som kunde hjälpa oss på Engelska. Vi var nere vid havet, men vi fick en känsla av att vi var ganska långt från city. 

Tillslut hittade vi en grisbil, som vi åkte med på vinst eller förlust. När bilen plötsligt vände, hoppade vi av och lyckade faktiskt orientera oss via en kartbild jag hade i telefonen. Så helt utan gps, tog vi oss till hotellet vi hade bokat. Klockan var nu redan två på eftermiddagen, så incheckning - och av med kläderna som var blöta som vi hade badat i dem. Och sen ut på stan igen. Pattaya verkar inte ha olika färger på grisbilarna, utan alla var mörkblå och gick inte alltid dit man ville...


Hotellets pool, som vi inte hann bada i. 


Vårat rum var helt okay för 312kr/person och natt. 
I väntan på grisbil till shoppingen försökte en massa mopedtaxis att erbjuda oss skjuts. Men vi avböjde det... Tre på en moppe kändes inte som vår grej. 


Till slut var vi framme vid Mike shopping mall, som vi hade fått tips om. Här finns det gott om märkeskopior, och mycket annat. Vilken chock det var att komma från landet, in i storstadspulsen. Dem fullständigt drog och slet i mig, så det tog ett tag att inta rätt stil och finurlighet för att hantera detta på bästa sätt. Lägg där till 36 graders värme och kläder dyngsura av svett. Puh!! Det behövdes mycket vilja för att ta sig igenom detta. 


Vi shoppade tills solen gick ned, och kände inte att vi var färdiga ändå. 


Vi tog en taxi tillbaka till hotellet, och duschade av oss för att sedan ge oss ut och äta middag. Vi hittade ett ställe vid strandgatan och skulle beställa. Då visade det sig att det denna dag var alkoholförbud efter klockan åtta.. Så det fick bli Cola till maten. Vi som inte alls var sugna på öl, efter den här dagen... 😁

Kvällen blev således ganska ung, och vi var hemma på rummet igen redan vid tolvtiden. Båda somnade ganska direkt, helt utmattade. 


Efter frukostbuffén på hotellet åkte vi ned till stan igen. 


Idag lördag är det alltså nu. Det var fuktigt, varmt och lite mulet. Här har dem fått en kokosnötsleverans redo att avnjutnas. 


Vi hittade även en basar, där vi sista-minutenshoppade en hel del 😀


Vi tog oss en liten matbit på stan, innan vi åkte upp till hotellet igen. 


Det var skönt att slå sig ned i loungen ett slag innan vår förbokade taxi hem kom och hämtade oss. 
Resan hem tog bara en timma, och när vi klev ut möttes vi av frisk luft från den hårda havsvinden som svepte in. Härligt!


Upp på balkongen och skriva blogg i den friska vinden. I morgon åker vi hem, fast först på kvällen. Så lite skoj ska vi väl hinna med förutom packning, och allt som ska göras. 

Trevlig helg!2 kommentarer

Maude Funseth

15 Feb 2014 13:29

Vilket svettigt äventyr, vilken tur att du har din inbyggda lokalkännedom, undrar var jag skulle ha hamnat ?? Ha,ha.
Verkar betydligt behagligare i Rayong !
Ha nu ett par riktigt bra dagar innan det är dags för hemresa.
Kram mamsen

Svar: Ja, nu är det bara 24 h tills vi drar. Vi ska ta vara på vart enda minut!
Danne

mamma Q

15 Feb 2014 13:49

En underbar semester verkar ni ha haft. Skönt med värme... men ta ett djupt andetag när ni landat på Arlanda,friskt!!??Ha en god tur hem. Vi ses snart .Kramar till er båda.

Svar: Det har vi verkligen! Synd att tiden går så fort bara. Jag kommer ändå uppskatta ett djupt andetag i stockholmsluften, det är väl också det enda med klimatet hemma jag kan sakna. Upphämtning om 19h och 20 min....
Danne

Kommentera

Publiceras ej