I går hade vi bokat en taxi, eller rättare sagt hade vi pratat med tvätteritantens man som skulle köra oss till Ban Phe. Det gjorde han gladeligen för 250bth. Han körde oss till en av alla pirer där båtarna till Koh Samet (eller Samed som den verkar heta här) utgår ifrån.

När vi kom fram öppnades bildörren av en biljettförsäljare och vi följde snällt med henne till hennes bord. Där erbjöds vi köpa alla möjliga båtturer (speedboats) och hotellnätter, men vi hade ställt in oss på att ta dem billigare båtarna. Det visade sig att hon även sålde biljetter till dem, så vi löste en öppen tur och returbiljett.

 
Det låg hel del fiskebåtar i hamnen. Som inte direkt var någon vacker syn.
 
 
Här kunde vi också se alla lampor på båtarna som vi sett lysa upp hela havet på kvällarna med sitt gröna sken.
 
 
Zommade man in ordentligt såg man även huset vi bor i, det är det vänstra. 
 
 

Båten skulle gå klockan elva, så vi satte oss på piren och väntade...och väntade.. 12:30 dök det äntligen upp en båt som våra biljetter gällde på. När jag frågade en tjej på piren vart båten var, svarade hon bara "relax"

 
Vi fick oss en guidad tur runt ön, för tydligen hade kaptenen lovat en mamma och hennes dotter att köra dem till en annan båt som låg för ankare i en vik.
 
 
 
Sen vände vi tillbaka och blev körda till den pir vi hade tänkt oss. Vi blev lite oroliga att den ödsliga viken var slutdestinationen för vår båt, men det ordnade ju till sig ändå.
 
 
 
När vi kom fram möttes vi av en extrem hetta, och det är svårt att få kroppen att fungera i den värmen. Vi frågade oss fram, och kom till vad jag tror är den största turiststranden på ön med en massa restauranger och hotell. Och det efter en lång promenad, nåväl... Inte så lång kanske, men det kändes som dubbla maratonlopp i denna värme i alla fall.
 
 
Sanden var den finaste jag upplevt, och det kändes som att gå på potatismjöl. Vi badade och relaxade innan vi åt en sen lunch.
 
 
 
 
Efter lunchen bestämde vi oss för att stanna kvar över natten, eftersom den sista båten hem skulle gå redan klockan 17. Vi hade ju inte vart där så många timmar, så vi klev in på White sand beach resort och frågade om dem hade några rum att visa oss. Det hade dem, och det verkade helt okay, strandnära och centralt så vi slog till och betalade för en natt där.
 
 
Vi hade ju gjort oss till och tagit med pass ifall vi skulle få för oss att stanna, men det var inte så kinkigt här. Pengarna på bordet bara, och vi fick nyckeln i vår hand.

När vi ställt av våra väskor, gick vi den här vägen som gick bakom hotellområdet.

 
Den ledde fram till huvudgatan. Ni vet den som vi sprang maraton på tidigare. Där satt vi oss på en pub med gatuvy och tittade på all kommers och alla människor ett tag.
 
 
Någon som blir sugen på en knaprig insekt?
 
 
Senare på kvällen gick vi och åt på en av strandrestaurangerna och vi fick en riktig eldshow till maten. Ett 10-tal killar som jonglerade med fotogenstinkande eldklot och hade en riktig föreställning att bjuda på.
 
 
 
Sen blev det het limbo. Han tände ciggen när han var under elden.
 
 
När vi ätit klart gick vi till Ploy bar, där folk verkade ha som roligast. Där fortsatte även vår kväll.
 
 

3 kommentarer

johanna

08 Feb 2014 13:47

Fantastiskt! Jag vill också svettas i värmen, men det gör jag ju nästan idag med 4,5 grader här.. hur varmt är det? Det vattnades i munnen när jag såg insekterna, varför inte pröva en gräshoppa, det sägs vara bra för tarmen, ha ha. Hoppas att ni har det riktigt bra och njut av alla häftiga upplevelser! Stor kram till dig och Jimpa.

Svar: Vilken snacksbuffé va? Blev inte sugen alls faktiskt, inte ens när du sa att det var gräshoppor 😜
Danne

Karin Jansson

08 Feb 2014 18:56

Vad spännande att ge sig iväg så där utan att veta exakt hur det blir. Kul att få se och upptäcka nya saker. Ni verkar ha det bra. Själv blir jag väldigt misstänksam när det gäller maten. Äter ni gott eller?

Svar: Vi äter jättegott och är mycket nöjda med maten. Dessutom är den larvigt billig, så det är kanon!
Danne

Maude Funseth

08 Feb 2014 19:39

Åh, vilken spännande utflykt ni gjort.
Kan knappt föreställa mig sand så fin som potatismjöl!
Ha det fortsatt bra och njut av delikatesser som insekter och grodor!😉Hälsa James!
Kram mamsen.

Svar: Ja, verkligen. Tack detsamma, han hälsar tillbaka.
Danne

Kommentera

Publiceras ej