Gårdagen blev en lugn och härlig dag, med tryckande värme. Fördelen med min turistmage, natten till i går var att jag var vaken senare delen av natten och tidig morgon och fick se natten förvandlas till dag. Denna morgon var det väldigt fuktigt, men det tar inte lång stund för solen att bränna hål på dimman.
 
 
När jag vågade lämna toan, gick vi ned och la oss på stranden och latade oss. Det var nästan vindstilla, och endast en lätt bris från havet som gjorde det mer uthärdligt med värmen. Vi badade en del också, såklart. 
 
 
Vid ett tillfälle när James var och badade, kom det en vildhund och grävde under hans stol. Detta för att sedan ta platsen i besittning. Dem är inte så fräscha dessa hundar, så man vill inte ta i dem. Men trots att jag försökte mota bort den på svenska (som han såklart inte förstod..) valde han att parkera under stolen. Så James fick ta en annan plats helt enkelt. 
 
 
Det går inte att titta sig mätt på den fina vy man har vid stranden.
 
 
Stranden delar man med ett stort antal små och några mellanstora krabbor. Dem kämpar hela dagarna med att gräva en grotta som det verkar under sanden. Dem kommer upp ur ett litet hål med en sandklump som dem lägger ovanför, för att sedan springa ned i hålet och hämta en ny sandklump... osv.. hela dagen. Tills högvattnet kommer och spolar bort deras bo. Men det är bara börja om på ny kula nästa dag, när vattnet dragit sig tillbaka.
Dem små krabborna lägger sina kulor symmetriskt och fint som i ett mönster runt hålet, medan de lite större som den på bilden inte är så noggranna med sitt avfall.
 
 
Mera skugga och bad blev det innan vi gick upp och åt en sen lunch vi ca 15:30. 
 
 
Till lunch åt jag en grön papayasallad med räkor, och vi delade på ett par vårrullar. Det är så billigt, så vi brukar ta in någon extrarätt som vi delar på när vi äter. En märklig sak, är att det saknas knivar här. Istället får man en gaffel och en sked till varje måltid. Så är det något som måste delas, får man sitta med skeden och karva.
Efter vår långsittning till lunch gick vi upp på balkongen och latade oss, och fick då se ett antal paragliders (tror jag det heter) flyga förbi längst med stranden. 
 
 
Och plötslig dök solen ner i havet, eller i molnen som alltid ska sabba en solnedgång... Det går väldigt fort, från ljusa dagen till becksvart här.
 
 
Vi promenerade en bra bit längs med strandgatan, för att gå till ett middagsställe vi hade bestämt oss för. Man börjar sakta vänja sig vid att många restauranger och försäljningsställen ser ut som dem är importerade från gamla Lugnets industriområde. Ni vet kåkstaden som förvandrades till sjöstad... Hammarby sjöstad.
Dock är detta inte en restaurang tror jag, och inte målet för kvällens middag. 
 
 
Elstolparna, med generatorer fräser i den fuktiga luften. I kväll var det extra fuktigt, så allt blir blött. 
 
 
Vi ser väl sådär lagom pigga ut, men det var som vanligt god mat med en kall öl till. 
 
 
 
 

2 kommentarer

Björn

11 Feb 2014 05:54

Kniv är sjukt onödigt. om jag fick bestämma skulle alla bara äta med sked hemma i Sverige också. Leve skeden! :-)

Svar: Man gör ju det som nyfödd och som riktigt riktig gammal... Räcker inte det menar du ;)
Danne

Maude Funseth

11 Feb 2014 10:28

Vilka underbara bilder !!
Här är dimman så tjock idag så allt är bara vitt, vitt.
Hoppas restaurangerna är fräschare invändigt, själv skulle jag nog inte våga äta på ett dyligt ställe !
Man kanske inte har något val om alla ser likadana ut.Maten verkar ju vara god.
Fortsätt njut av paradiset !
Kram mamsen.


Svar: Jodå, alla ser inte fullt så illa ut. Sen tänker man inte så mycket på det när man väl sitter och äter. Lite piffigare "invändigt" brukar dem vara (fast man är ju liksom ute fast man är inne), och sen finns det dem med fint yttre också. Som dem vi var på igår. Maten är kanon överallt tycker vi, så det finns inget att klaga på.
Danne

Kommentera

Publiceras ej